Viktig melding!
Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:
- Bilder vises ikke
- Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
- Innhold som ikke vises riktig
- Utdatert eller feilaktig informasjon
- Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
- Feil eller uventet oppførsel
- Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer
Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.
Agurkurt - Borago officinalis
Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.
Ettårig plante som blir ca 60 cm høy og 30 cm vid. Agurkurt selvsår fritt i Norge og forviller seg lett fra hager. Bladene er rik på kalium og kalsium, og har en saltaktig agurksmak. De er veldig hårete og må kuttes opp fint. Må spises når de er ferske, for både smak og farge forsvinner raskt. Blomstene kan også spises rå og gjør seg fint i salater og drinker, med en søt agurkaktig smak. Te på blader og blomster smaker også godt. Agurkurt er spesielt fin å samplante med jordbær og markjordbær som den har gjensidig nytte av. Tomater liker svært godt å vokse ved siden av agurkurt. Tolererer pH verdier fra 4.8 til 8.3. Fin plante å benytte til å bryte opp kompakt jord med sine pålerøtter.
Urtekildens Planteleksikon om Agurkurt
Formering av agurkurt
: Lett: Noe vanskelig
: Svært vanskelig
Frø : Frøene er lette å spire. 20°c er god spiretemperatur. Såes på våren. Spirer når det er mørkt. Frøene er store og lette å samle inn. Spirer jevnt i løpet av 10-14 dager.